Symphysodon Aequifasciatus - Diskus Balığı Hakkında
Symphysodon aequifasciatus veya daha yaygın olarak bilinen adıyla Diskus balığı, Güney Amerika'nın Amazon Nehri havzasında bulunan tatlı su akvaryum balıklarından biridir. Diskus balığı, renkli ve çeşitli desenlere sahip geniş disk şeklindeki vücutlarıyla tanınır. Birçok akvaryum hobisine göre, Diskus balıkları akvaryum hobileri arasında en zarif ve güzel balıklardan biridir.
Diskus balıkları, bakımları biraz daha zor olan balıklardan biridir. Yüksek su sıcaklığı (28-32 °C), düşük pH (5.5-6.5 arası), ve yumuşak su şartlarına ihtiyaç duyarlar. Ayrıca, su kalitesinin yüksek olması da önemlidir. Diskus balıkları beslenmeleri için canlı ve dengeli bir diyet gerektirirler. Pul, dondurulmuş veya canlı yiyeceklerle beslenebilirler.
Diskus balıkları genellikle barışçıl olmasına rağmen, yine de uyumlu tank arkadaşlarıyla birlikte tutulmaları önerilir. Ayrıca, genellikle gruplar halinde tutulmaları tercih edilir, çünkü topluluk içinde daha rahat hissederler.
Symphysodon Aequifasciatus - Diskus Balığı Özellikleri
- Latince Adı: Symphsodon Aequifasciatus
- Coğrafi Köken: Rio Solim
- Beslenme: Etçil
- Davranış: Barışçıl
- Sıcaklık: 26°C - 30°C
- Boyut: 20 cm
- En Az Tank Kapasitesi: 400 lt
- Su Sertliği: 0 - 12 °dH
- pH Değeri: 5.0 - 8.0
- Zorluk Seviyesi: 4
- Üreme: Yumurta döker ve korurlar. Üretim yapmak çok zordur. Yumurta almak ve yavruları büyütmek zordur. En ufak su değişimlerinden etkilenirler.
- Yüzme Seviyesi: Dip - Orta - Yüzey
- Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı zordur. Eş tutan balıklardan anlaşılabilir
- Yaşam Alanı: Kayalık, taşlık, ağaç dipleri genel yaşam alanlarıdır